Til tross for den pågående Corona-krisen ber bare noen få banker kundene sine om å bruke nettbank.

En ny studie undersøkte hvordan 15 amerikanske banker reagerte på Corona-krisen i sine filialer. Forskerne fant at bare i tre banker hadde ansatte ansiktsmaske hele tiden. Dette gjenspeiler de utilstrekkelige hygienetiltakene bankene har tatt, som studien nå avslører.

For å gjøre dette testet forskerne skjult 700 filialer av de markedsledende bankene over hele Nord-Amerika, inkludert Bank of America, Chase, Citibank og TD Bank. Tilsammen driver de 15 undersøkte bankene mer enn 33 000 filialer.

Minibankene ser ut til å være bankenes største svake punkt, da desinfeksjonsmidler bare ble funnet hos 19% av de minibankene som ble testet, og skillevegger ble satt opp mellom maskinene i bare 20% av grenene.

Et annet viktig poeng med kritikk fra operatørene er at bankene ikke i tilstrekkelig grad informerer kundene om alternative metoder for bruk av banktjenestene. Bare 22% av bankene oppfordrer aktivt kundene sine til å bruke nettbank, og bare 15% ber kundene sine om å bruke minibanken i stedet for disken.

Bankdiskene ble bare rengjort i bare 19% av filialene etter hver kunde, minibankene ble bare rengjort i 7% av filialene etter hver bruk.

Corona-krisen har tydelig fremhevet behovet for kontaktløs betaling. Kryptovaluta er en av de mulige måtene å drive dette videre. USA henger etter andre land i kontaktløs betaling. Og det virker derfor ikke som en tilfeldighet at 14 av verdens ledende banker mistet nesten 365 milliarder amerikanske dollar i markedsverdi under Corona-krisen.