Elon Musk, Tesla og SpaceX administrerende direktør har alltid kommet overskrifter på kryptområdet. Hvis det ikke er snakk om svindlere som bruker navnet hans, er det et tilfelle der han spår en lys fremtid for Bitcoin Evolution. Han har rullet cryptocurrency-samfunnet igjen med en tweet om favorittmynten hans og DOGE reagerte oppover.

18. juli la han ut en sarkastisk tweet om meme-kryptoen Dogecoin. Det er ikke første gang Musk har trillet krypto- og bitcoin-miljøene med humoristiske kommentarer. Han twitret at ‚det er uunngåelig‘ og satte inn et bilde som viser „dogecoin-standarden“ som dverger det globale økonomiske systemet.

Elon Musk tweets et Dogecoin-meme

Som svar på en sarkastisk tweet som ba ham om tapt Bitcoin, skrev Musk :

„Unnskyld, jeg selger bare Doge!“

Prisen på DOGE steg med 14% på dagen

Etter den virale tweeten økte theDOGE-prisen fra 0,003052 dollar til 0,003433 dollar, med rundt 14%. Enten beviset oppnådd på grunn av Musks tweet eller ikke, er det foreløpig ikke bevist. DOGE har lav likviditet og etterlater den sårbar for kortsiktige pumpe- og dumpingsordninger.

Musk underholder kryptoområdet

Nylig sendte en viral TikTok-sensasjon Dogecoin-prisene stigende. Data hentet fra CoinMarketCap indikerer at Dogecoin økte fra 0,0023 dollar til 0,005 dollar i løpet av tre dager fra 6. til 9. juli som et resultat.

Elons tween ser ut til å referere til Dogecoins plutselige økning i popularitet i mainstream. Den gnist i interessen om krypto på TikTok fått mye mainstream media dekning. Hele 2019 helt siden Musk erklærte at Dogecoin er hans favorittkrypto, har han stadig tweetet om token.

Musk sa i april 2019:

“Dogecoin kan være min favoritt cryptocurrency. Det er ganske kult.“

Senere på året vant Musk en avstemning for å bli en selvkronisert administrerende direktør for den memeinspirerte kryptoen. Det presset ham til å skrive mer sarkastiske vitser om kryptoer generelt. I mai mens han svarte på JK Rowlings tweet om Bitcoin, skrev Musk :

“Ganske mye, selv om massiv utstedelse av statlige sentralbanker får Bitcoin-internettpenger til sammenligning. Jeg eier fremdeles bare 0,25 Bitcoins btw. ”

Er det musk som drar nytte av kryptområdet med tweets?

Musk liker liksom å ta søkelyset og underholde kryptosektoren med flere memes innimellom. Han er ikke en seriøs investor i kryptoer i motsetning til andre bemerkelsesverdige tall som Paul Tudor Jones. Men det er et sølvfor med å ha ham, høyprofilerte og innflytelsesrike administrerende direktør i USA, tweet om cryptocurrency regelmessig.

Kryptoer, som en aktivaklasse, er fortsatt et nisjemarked for mange investorer. Bitcoin-markedsverdien er fortsatt mindre enn for Tesla for øyeblikket. Dan Tepiero, grunnleggeren av DTAP Capital, skrev:

“Ser ikke ut som en topp i TSLA. Bare brøt ut for 7 dager siden. I denne takt blir Elon Musk verdens rikeste person på noen måneder. Markedet har alltid rett. Hva er det som forteller oss om fremtiden? Nettoverdi tilsvarer nå 25% av all Bitcoin. Kanskje han kjøper noen få? ”