• Irans president Hassan Rouhani drong er bij het publiek op aan om te investeren in aandelen in een nieuw olieplan.
  • Gemini’s mede-oprichter Cameron Winklevoss raadde Iraniërs aan om hun geld in plaats daarvan in bitcoin te steken.

Tweeling mede-oprichter en lange tijd bitcoin supporter Cameron Winklevoss raadde Iraniërs aan om Bitcoin Era te kopen nadat de regering van het land zijn burgers aanspoorde om te investeren in olie.

Volgens een rapport van Bloomberg 12 augustus adviseerde de Iraanse president Hassan Rouhani tijdens een kabinetsbijeenkomst op televisie dat burgers hun geld in olieaandelen zouden moeten steken in plaats van in Amerikaanse dollars of goud.

Volgens het rapport is Iran van plan om het publiek voor het eerst in staat te stellen in olie te investeren op zijn kapitaalmarkten, aangezien de regering manieren zoekt om zijn economie te versterken temidden van de lopende Amerikaanse sancties en de gevolgen van de pandemie van het coronavirus.

Rouhani vertelde zijn kabinet,

De beurs en de olie – niet het goud en de dollar – zijn de plaatsen om te investeren en we willen de mensen op deze manier helpen.

Bitcoin-miljardair Cameron Winklevoss ging later op de dag naar Twitter om een alternatief voor het Iraanse publiek aan te bevelen. In plaats van te investeren in olieaandelen, waarvan de prijzen het hele jaar door zijn opgepompt en langzaam herstellen, pleitte Winklevoss ervoor dat het publiek naar bitcoin zou kijken.